Bloxbouw...

Heeft u plannen voor de bouw, verbouw of renovatie van uw huis?
Wij denken graag met u mee en adviseren u vanaf het eerste ontwerp tot en met de realisatie van uw ideeën.

Wij kunnen voor u het bouwkundig tekenwerk, de constructieberekening, de gehele vergunningsaanvraag en desgewenst ook de aanbesteding en de bouwbegeleiding verzorgen.

"Van dakkapel tot luxe vila,
 wij regelen het voor u..."

Referentie projecten

Klik hier voor een selectie uit de reeds gerealiseerde werken

Onze werkzaamhedenBouwkundig advies


In een vrijblijvend gesprek adviseren wij u over de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw ideeën en bekijken voor u of het project (financieel, constructief, bouw- en vergunningstechnisch) haalbaar is. Hierdoor weet u of het verstandig is om verder te gaan, zonder dat u alvast kosten maakt. Wij nodigen u graag uit, om een afspraak te maken en met ons uw wensen te bespreken. Welke vragen u ook heeft, wij helpen u verder.


Ontwerp, bouwtekeningen en omgevingsvergunning

Een (ver)bouwplan begint met een goed bouwkundig ontwerp. Dit is de basis voor een soepel bouwtraject. Een bouwtekening heeft u nodig voor de aanvraag omgevingsvergunning (voorheen de bouwvergunning) en voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden. Want ook als u geen vergunning nodig heeft is het verstandig om een bouwtekening te laten maken. Op basis van deze tekening kunt u namelijk de offertes aanvragen bij de (onder)aannemers. Bovendien zijn bouwtekeningen tijdens de realisatie onmisbaar voor een goed en gestructureerd bouwproces.
Een bouwtekening hoeft niet veel te kosten maar zal u wel veel opleveren!

Klik hier voor onze scherpe prijzen!Constructieberekening


Wij verzorgen voor u de constructieberekeningen en -tekeningen, behorende bij de bouwvergunningsaanvraag. In een constructieberekening wordt vastgesteld dat de toegepaste constructie voldoet aan de wettelijke eisen.
De volgende onderdelen dienen ondermeer te worden berekend: funderingen, vloeren, belastingen, staalconstructies, houtconstructies, daken, wapening en dynamische belastingen.

Klik hier voor onze scherpe prijzen!


Aanbesteding en bouwbegeleiding

Wilt u een goed vergelijk van meerdere offertes van aannemers en kunt u dit niet zelf dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u verzorgen. Samen met u selecteren wij een aantal aannemers waar wij namens u een offerte aanvragen voor de bouwwerkzaamheden. Wij controleren de offertes aan de hand van open begrotingen op juistheid en volledigheid en maken samen met u de keuze voor de aannemer die het werk mag gaan uitvoeren.


Wij verzorgen de contractstukken tussen u en de (onder)aannemer(s) en zorgen er voor dat deze op een correcte en volledige wijze worden opgesteld. Indien gewenst zullen wij tijdens de uitvoering van het bouwplan, namens u het toezicht, verzorgen op de bouwplaats. Wij controleren de aannemer zodat hij het werk volgens alle gemaakte afspraken en contractstukken uitvoert. Desgewenst verzorgen wij bouwvergaderingen met verslaglegging waarin alle afspraken tijdens de uitvoering nauwkeurig worden vastgelegd.

Wijzigingen en aanvullingen tijdens de uitvoering worden vooraf met u besproken alvorens er beslissingen worden genomen. Wij bewaken de planning en zorgen dat het werk binnen de met elkaar afgesproken periode afgerond word. Tevens verzorgen wij de eindoplevering. Daarnaast controleren wij de facturen van de aannemer(s) en bewaken uw budget door het bijhouden van meer- en minderwerklijsten


Meeloopkeuring


Een meeloopkeuring kunt u bij ons aanvragen op het moment dat u overweegt een woning te kopen. Een meeloopkeuring is een visuele bouwtechnische keuring van de woning waarbij u met onze inspecteur meeloopt. De bevindingen worden mondeling tijdens en ná de keuring met u doorgenomen. Onze inspecteur bespreekt met u de geconstateerde gebreken en geeft indien mogelijk direct een globale kostenindicatie voor de uit te voeren herstelwerkzaamheden en overige onderhoudsmaatregelen. Voor deze keuring ontvangt u geen rapport.

De volgende onderdelen worden bekeken:

  • Algemene staat van onderhoud
  • Constructieve gebreken
  • Houtworm, boktor en houtrot
  • Betonrot
  • Lekkages
  • Isolatiemaatregelen

De kosten voor deze meeloopkeuring bedragen € 189,-- (incl. BTW).

Algemene info
    Vergunning nodig?  Doe zelf de vergunningcheck
Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft of vergunningsvrij mag bouwen.
Lees meer...
     
 

Bestemmingsplan?  Kijk op ruimtelijkeplannen.nl
Voldoet uw bouwplan aan het geldende bestemmingsplan?
Check uw eigen bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl

Lees meer...

     
  Omgevingsvergunning: hoe werkt het?
Een omgevingsvergunning heb je nodig om goedkeuring te krijgen voor je verbouwing. Het uitgangspunt van de omgevingsvergunning is dat je met één vergunningsaanvraag kan volstaan.
Lees meer...